Café Weltschmerz : Geldstelsel is gammel en onbeheersbaar; Paul Buitink in gesprek met Edgar Wortmann (video)

Edgar Wortmann is bedrijfsjurist, kwartiermaker, onderzoeker, adviseur en het juridische en retorische brein van stichting “Ons Geld”.

De Stichting Ons Geld streeft naar een beter geldstelsel wat minder slecht en gammel geregeld is. Het geldstelsel is een kaartenhuis wat overeind gehouden wordt door de overheid. de kosten daarvan zijn enorm en worden gedragen door de overheid. Er wordt volgens Wortmann steeds doorgeborduurd aan een gammel bouwwerk, wat alleen maar complexer en onbeheersbaar wordt. Ons Geld wil dat de overheid met de samenleving het stelsel opnieuw onderzoekt en definieert. Er moet nagedacht worden wie er voordeel moet hebben bij geldcreatie en dat in degelijke juridische kaders stellen.

We hebben een stelsel wat met toeval aan elkaar hangt en geëxploiteerd wordt door de banken waarbij de overheid zich afzijdig houdt. Toen de stichting vier jaar geleden aan de banken vroeg of ze wisten wat geldcreatie eigenlijk was bleek dat zelfs bestuurders van de banken hier niet eerder over hadden nagedacht.

Bron : Cafe Weltschmerz

Advertenties

One Reply to “Café Weltschmerz : Geldstelsel is gammel en onbeheersbaar; Paul Buitink in gesprek met Edgar Wortmann (video)”

  1. Deflatie betekent dat draghi zijn werk niet naar behoren gedaan heeft en teruggefloten moet worden? En maar bijdrukken dat de banken maar kunnen binnen schrapen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s