Studium Generale Delft : Leendert Vriens – Kan straling van mobiele en smartphones, UMTS en wifi gevaarlijk zijn? (video)

Steeds meer wetenschappelijk onderzoek wijst er op dat dit inderdaad het geval is. Sommigen spreken zelfs over het nieuwe asbest van de 21ste eeuw. Diverse landen hebben inmiddels verscherpte maatregelen genomen om mensen – vooral kinderen en jong volwassenen zijn extra gevoelig voor lichamelijke schade door straling – te beschermen. Ook begint duidelijk te worden dat het dragen van een mobieltje op de hartstreek of bij de geslachtsdelen (in de broekzak) misschien niet zo verstandig is als je nog kinderen wil krijgen.

In Nederland wordt echter nog weinig aandacht gevraagd voor dit onderwerp. Het lezen van de bijsluiter bij de telefoon, die in kleine lettertjes laat zien dat het niet wordt aangeraden het apparaat op een afstand kleiner dan anderhalve centimeter van het lichaam (inclusief het hoofd!) te gebruiken, maakt niet veel indruk.

Uiteraard is de ene persoon gevoeliger voor straling dan de ander. Elektrosensitiviteit is een weinig begrepen vage klacht en iets anders dan het proberen te vermijden van elektromagnetische velden – hmmmm, vrij lastig in de huidige wereld – wordt niet geadviseerd. Echter het kan goed zijn dat lichamelijke schade, ook bij hen die er niets van voelen, gedurende het jarenlange gebruik van mobiele apparatuur wordt opgebouwd. En straling is overal: je mobieltje en smartphone, je laptop, je router thuis, in de bus, in de trein, in de Library, in het cafe, bij de buren….

De spreker van vanavond, dr. Leendert Vriens is natuurkundige en werkte 30 jaar lang als onderzoeker bij het NatLab van Phillips. Hij houdt zich al vele jaren bezig met dit onderwerp en deelt zijn informatie op de website stopumts.nl. Samen met o.a. oud TU-hoogleraar prof.dr.ir. Michiel Haas (CiTG) (www.michielhaas.nl) geeft hij gevraagd en ongevraagd advies over dit ongeziene en vooral gebagatelliseerde probleem. Met name de overheid neemt zijn verantwoordelijkheid niet ondanks de jarenlange, en inmiddels toenemende hoeveelheid, waarschuwingen.

Het lijkt er op dat geld hier gaat boven gezondheid, immers de overheid verdient grof geld aan het uitgeven van de frequenties voor mobiel dataverkeer.

In de lezing wordt een breed overzicht over dit onderwerp gegeven. Aan de orde komen o.a.:
• toegestane en wenselijke stralingsbelastingen,
• resultaten van wetenschappelijk onderzoek, waaronder waargenomen biologische effecten,
• klachten die karakteristiek zijn voor Electro HyperSensitiviteit,
• het versterkend effect van andere intoleranties en toxische belastingen,
• ons overheidsbeleid wat vanwege de economische belangen gebaseerd is op het ontkennen van een mogelijke relatie tussen lichamelijke klachten en stralingsbelasting, met als gevolg:
• dat bij ons geen maatregelen genomen zijn om de burgers te beschermen, met voor velen zeer ernstige gevolgen,
• het overheidsbeleid in andere landen, en
• wat je er zelf aan kunt doen om de stralingsbelasting te verminderen.

Advertenties

2 Replies to “Studium Generale Delft : Leendert Vriens – Kan straling van mobiele en smartphones, UMTS en wifi gevaarlijk zijn? (video)”

  1. Wie weet, ben sowieso geen dokter loper, maar heb tinnitus al meer dan 10j sinds ik niet constant op internet ben, is deze verminderd!

  2. Het punt is dat de onderzoeken m.b.t. straling zich voornamelijk richten op het thermische effect m.a.w als u niet gekookt wordt is er niets aan de hand. Verder wordt er niet gekeken naar het cummulatieve effect, viraal ging de video over een aantal mensen die dicht bij mekaar zitten en enkele mobiele telefoons in een kring hadden opgesteld, rondom een hoopje pofmais. Afgesproken werd dat zij tegelijkertijd gebeld zou worden, de straling die dan ontstond pofte de mais en maakte zo popcorn. Dit lijkt grappig maar u moet zich voorstellen dat dit dus een microwave effect veroorzaakt, in een situatie van een volle tram of bus, met mensen die gebeld worden, kan dit dus ook teweeg gebracht worden. De vraag is in hoeverre zou u in een soortgelijke situatie al dan niet gekookt worden, met mogelijk schade aan organen tot gevolg. Er zijn andere onderzoekers die met name de biologische, fysische gevolgen bestudeerd hebben en aan de bel getrokken hebben waarom ; Uw cellen communuceren met zwakke electro-magnetische velden, uw hart en uw brein ook, het blijkt dat deze zwakke signalen zich doen uitschakelen/ overstemd worden door de sterkere signalen. Als dit een enkele keer gebeurd is er nog niets aan de hand maar naarmate we nergens meer veilig zijn voor deze velden (in mijn huis komen 18 wifi signalen binnen, heb zelf niets draadloos), komt ons biologisch systeem onder steeds meer stress te staan en komt niet meer tot rust, met voorspelbare ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Er zullen altijd hebzuchtige lui zijn, die zich willen verrijken en daarbij over lijken gaan en ambtenaren en politici laten zich wellicht makkelijker omkopen dan u denkt, de energieleveranciers en wat zij u slijten is al een grote graaipot en niet in uw voordeel, waarom dan al die slimme meters (op afstand bestuurbaar) accepteren, het leidt alleen maar tot hogere rekeningen en extra pulserende bestraling en dat 24 uur per dag zodat en ander er beter van kan worden en uw gezondheid erop achteruit gaat. We leven in een erg dichtbevolkt land ik heb begrepen dat nederland qua emf-velden en de cumulatieve sterkte daarvan , het woord electrosmog wordt hiervoor gebruikt, ook het dichtst “bevolkt” is, wij hebben nu al vrij hoge kanker cijfers . U heeft blijkbaar bestuurders die met uw gezondheid spelen vanwege hun heb en graaizucht, u bent daarbij de muis of de rat in het laboratorium, voor uw deel en datgene waar u de hand in hebt, raad ik u aan om meters te weigeren, zo weinig mogelijk draadloos te hebben (is ook veiliger qua inbraak op uw draadloze systemen) .U kunt zelf kiezen in hoeverre u aan het, – bestraal Nederland experiment- meedoet. Als u toch bezig bent, doe dan ook maar de DECT telefoon de deur uit, die dingen zijn kleine GSM masten waarmee u helaas niet alleen uzelf bestraald maar ook de buren “genieten mee”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s