Democratie is Dood – door Coen Vermeeren (video)

Coen Vermeeren : Binnenkort mogen de Britten stemmen in een referendum of zij de EU willen verlaten. De vraag is natuurlijk of zij, indien het NEE overweldigend is, net als de Nederlanders gewoon worden bedankt voor hun ‘mening’ en men – de Britse regering – overgaat tot de orde van de dag. Hun dag, wel te verstaan. Thanks, but no thanks.

In ons land ligt het Oekraïnereferendum nog vers in het geheugen. Hoewel vers? We horen er niets meer over. Zal wel structureel worden. Wel over het feit dat men nadenkt om de regels voor een toekomstig referendum aan te scherpen zodat het steeds lastiger wordt om er eentje te houden. De mening van dat domme volk…. je moet er toch niet aan denken dat ze zich overal mee gaan bemoeien.

Nu wist ik al het nodig over de EU, maar deze recente docu over het ‘democratisch gehalte’ van de EU, was toch weer een shock.

Opvallend is de enorme schreeuwerigheid rondom de Apocalypse die zich zal gaan ontvouwen bij een BREXIT. Niet alleen de zittende macht in de UK maar ook ieder groot bedrijf bemoeit zich ermee.

Dreigement op dreigement. Arme Britten. Ze schijnen een beetje wakker te worden daar en dat is toch gevaarlijk. Er moet hard tegen geschreeuwd worden om hun een ‘verstandige keuze’ te laten maken kennelijk. Dat is trouwens inclusief de VS die zich in nogal sterke bewoordingen uitlaat over de nare gevolgen van een BREXIT…..Lees hier het volledige artikel op de website van TU Delft

Naamloos.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s