Arnold Karskens: ‘Ik geef de Nederlandse journalistiek hooguit een 5,5 als cijfer’ (video)

Naamloos.jpg

Antwoord: Ja, nou ja, van machtsvertoon aan deze kant waar ik woon is absoluut geen sprake. Er zijn zelfs uitgebreide culturele betrekkingen tussen de stad Narva (Estland) en de stad Ivangorod aan de overkant van de rivier dus in de Russische Federatie [red: De Estlandse stad Narva ligt aan de linkeroever van de rivier de Narva (de grens) en vormt samen met de Russische stad Ivangorod aan de rechteroever een dubbelstad, waar aan weerszijden historische fortificaties staan. Hier zijn een weg- en een spoorbrug over de rivier. Narva en Ivangorod liggen zo’n 160 km ten zuidwesten van Sint-Petersburg.]
Antwoord: (vervolg): Het symphonie orkest van St. Petersburg treedt binnenkort op in Tallinn (de hoofdstad van Estland in het noordwesten van Estland) als een soort vriendschapsbezoek. Er zijn zeer uitgebreide culturele banden. Ik zie dus geen enkele dreiging vanuit de kant van Rusland.
Vraag: Geen enkele dreiging zegt u, terwijl we toch ook wel eens verhalen horen inderdaad van: Poetin’s volgende expansiedrang zou zich inderdaad richten op de Baltische Staten.?
Antwoord: Ja nou ja, dat vind ik dus eh… kijk, we zitten dus behalve in een koude oorlog ook in een propaganda oorlog…
Vraag: het is weer Koude Oorlog, meneer van der Plas, gewoon.
Antwoord: Wat zegt u?
Vraag: Het is gewoon weer Koude Oorlog dus.
Antwoord: Het is weer Koude Oorlog. Maar wat er ook belangrijk bij is, is de propaganda oorlog en de uitspraak die u net deed, die beschouw ik als een van de uitwassen van de propaganda. Hier in Narva krijg je dus regelmatig buitenlandse TV ploegen op bezoek, die dus vooral een verhaal willen gaan vertellen dat de Russische bevolking in Estland de 5e Kolonne van Poetin is. Maar ook dat is dus weer gewoon desinformatie die eigenlijk helemaal nergens op slaat, maar alleen maar in het Westen een beeld moet creëren wat de NAVO het recht geeft om hier die troepen te plaatsen.

Naamloos

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s