Café Weltschmerz : Boris van de Ven interviewt Gabriëlle Jurriaans; ‘Beter’ opvoeden hoeft niet! (video)

Gabriëlle Jurriaans is schrijver, journalist en mede oprichter van ouderplatform Kroost.org. Gabriëlle is de zelfbenoemde luis in de pels van de opvoedindustrie en legt uit waarom ouders niet strenger moeten zijn voor hun kinderen. Het gesprek gaat over de dynamiek van de opvoeding.

“We hoeven alleen maar een socialere omgeving rond kinderen op te zetten. Kinderen moeten sociaal gedrag geleerd worden”, stelt Gabriëlle. Ook zijn er aanwijzingen dat kinderen met autoritaire en strenge ouders zich buiten dat gezin niet kunnen reguleren.
In haar observatie worden kinderen in diverse vacuüms groot gebracht. Crèche, school en gezin, zonder enige samenhang of verband. Om later goed te kunnen functioneren moeten ze leren om met veel (verschillende mensen in aanraking komen. De overheid (via consultatiebureaus, scholen en opvoedcentra) dicteert de normen van opvoeding, waardoor ouders opvoed-onzeker worden.

Sinds een paar jaar is er een beweging om je eigen beslissingen te nemen rond de kinderopvoeding. Ouders gaan steeds meer de overheid negeren en kiezen hun eigen individuele pad. meer passend bij het kind en binnen hun eigen sociale context.

Bron : Cafe Weltschmerz

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s