Muziek : Typhoon – We Zijn Er (video)

In zijn nieuwste videoclip speelt Typhoon een tot slaaf gemaakte man. De indrukwekkende video is geschoten op Kaapverdië en ging gisteren in première in de grote zaal van de Amsterdamse Paradiso.

Typhoon en filmmaker Ivan Barbosa, zelf Kaapverdiaan, hebben voor dit bijzondere verhaal samengewerkt aan een korte film. Het thema van de film is de opener ‘We Zijn Er’ van Typhoon’s album Lobi Da Basi. Het is een associatieve tekst en song die in de film wordt gevisualiseerd; de reis van een slaaf, gespeeld door Typhoon zelf. De clip is opgenomen op Kaapverdië, dat een belangrijke rol speelde in de Trans-Atlantische slavenhandel, en is geproduceerd door Quba Republic.

Voor zowel Typhoon als Barbosa stond vooraf vast dat de video moest verbinden, niet afschrikken. Barbosa: “Het slavernijverleden is nu eenmaal een gezamenlijke geschiedenis van alle Nederlanders”.

De première van de video vond plaats op 14 maart in de grote zaal van Paradiso tijdens de avond Roofstaat, een presentatie van het gelijknamige boek over de Nederlandse overzeese geschiedenis. 

Ik wil niet per se goed maar doen wat juist is: mezelf zijn……Da’s soms lastig, zelfde ticket zelfde trein…..Lobi da Basi of liever vertiefd.Ik heb nooit geloofd dat ik liefde verdien.

Bron : TopNotch

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s