Café Weltschmerz : Boris van de Ven interviewt Ancilla Tilia; Over privacy en veiligheid

Kennismaking met Ancilla Tilia. Vanaf 24 februari gaat Ancillia binnen Cafe Weltschmerz interviewen over alle aspecten van privacy en veiligheid.
 
Profiel: Tilia zat in Rotterdam op het gymnasium en werkte als serveerster toen ze door een fotografe werd ontdekt. Ze stopte met school en op haar achttiende verscheen ze onder haar geboortenaam als Playmate in het mannenblad Playboy, editie mei 2004. Vervolgens vertrok ze naar Los Angeles om met verschillende fotografen en modellen samen te werken.
 
In 2007 stapte Tilia in de Quote Challenge Rally.[10] Daaruit kwam een videoclip voort met Jort Kelder en rapper Lange Frans.[11]
 
Tilia volgde de halfjaaropleiding ‘Acteren voor de camera’ bij Theaterschool de Trap in Amsterdam. Ze werd presentratrice van onder meer het programma ‘Feesten met Ancilla’ op het weblog Flabber.nl. Ze deed presenteer- en acteerwerk voor onder meer Opel, Axe / Hyves promotie, Honda,[12] Holland Poker, Pownews, Beat de Mol, Twestival editie 2008 en 2009 en ‘De meisjes van Thijs'[13]. De Radboud Universiteit was ‘not amused’ toen in 2010 bleek dat de afdeling voorlichting Tilia had ingehuurd voor enkele promotiefilmpjes. Na een zekere hoeveelheid negatieve reacties en de afkeuring van de studentenraad werd besloten toch maar niet met haar in zee te gaan.[14]
 
Tilia verscheen in november 2013 in de eerste aflevering van de Nederlandse comedyserie Popoz op Comedy Central. Ze speelt hierin lijkschouwer Leo, die in de fantasie van hoofdpersonages Ivo en Randy haar kleding uittrekt, maar ondertussen in werkelijkheid serieus haar werk doet. In diezelfde rol keert ze in meerdere afleveringen terug, soms wederom inclusief een door Ivo en Randy gefantaseerde erotische scène (bijvoorbeeld in aflevering 5), andere keren blijft die uit (bijvoorbeeld in aflevering 2 en 4).
 
Van 2007 tot 2009 verscheen Tilia meermaals als sidekick in Giel Beelens radioprogramma Nachtegiel, dat ook op televisiezender Nederland 3 werd uitgezonden. Ook werd ze gesponsord pokeraar voor Unibet Poker. Tilia schreef van 2008 tot 2010 voor het tijdschrift FHM de rubriek ‘Vraag het Ancilla’, wat uiteindelijk een paginalange column werd die tot 2010 maandelijks verscheen. In 2011 schreef zij voor het boek ‘Aan mijn jongere ik’ een openhartige brief aan zichzelf.

Bron : Cafe Weltschmerz

Advertenties

One Reply to “Café Weltschmerz : Boris van de Ven interviewt Ancilla Tilia; Over privacy en veiligheid”

 1. Goed stuk uiteengezet door dit pientere meisje!
  Invoering van digitalisering van contant geld dan breekt de beer Los!
  Door contant geld is tenminste je privacy geborgd!
  Hoef zonodig niet voorgeprogrammeerd worden!
  Je moet de mensen niet peoplen maar de overheid, die dit zonder discussie nooit niet toelaat, want daar maakt de overheid een grote fout Mee!
  Door kleine zaken doen ze daar hun introductie mee,Vb digitalisering van de fiscus en zo nog meerdere pogingen !
  Piratenpartij werkt als enige partij hieraan maar de macht ontbreekt?
  Angst voor verslaving van de maatschappij zit er te gebakken in de dna vd mens? Wat wil je de geschiedenis laat de sporen ervan na!
  Betaal alleen al meer omdat ik bewust niet in mijn privacy geschonden wil worden, daarom is mijn naam ook anoniem op internet, zonder maar ook dit te schenden door ook hier mee respectvol om te gaan! ?
  Wens ook niet met en via Facebook te interveniëren!
  Eerst moet er een provider komen die deze reels van privacy hoog in het vaandel draagt? Echter die is er Niet?
  Ancilla werkt heel doortastend in dit interview mijn complimenten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s