Café Weltschmerz : Paul Cliteur in gesprek met Willy Laes en Gert Jan Geling; Een jaar na Charlie Hebdo (video)

(Het spijt ons erg, maar het geluid in deze aflevering is een enkele keer vervormd!)

Paul B. Cliteur is rechtsgeleerde, filosoof, opiniërend columnist en publicist. Hij staat bekend om zijn liberale inslag, zijn atheïsme, republicanisme en inzet voor dierenrechten. Ook was Cliteur curator van de Teldersstichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD en van 1993 tot 1995 voorzitter van het Humanistisch Verbond. Hij is lid van De Vrije Gedachte. Paul Cliteur interviewt binnen Café Weltschmerz over de vluchtelingen- en integratieproblematiek.

Zijn eerste interview is met Willy Laes. Laes (1946) is mensenrechtenactivist en onder meer de eerste Vlaamse voorzitter van Amnesty International Vlaanderen. Hij was leraar en adjunct-directeur van het Koninklijk Atheneum Keerbergen. Hij schreef Mensenrechten in de Verenigde Naties. Willy Laes is atheïst. In deze 1e aflevering met Paul Cliteur een gesprek met Willy Laes over zijn nieuwe boek “Een jaar na Charlie Hebdo”.

Een pamflet met de stelling dat vrije meningsuiting niet onderworpen kan worden aan godsdienstvrijheid. Dat aanslagen begaan in naam van een religie wel degelijk hun wortels vinden in die religie. En verder de woelige geschiedenis van Charlie Hebdo.

Verder aanwezig bij dit gesprek is veiligheidsdeskundige Gert Jan Geling. Hij is afkomstig uit Oost-Groningen, heeft de afgelopen jaren in Libanon, Egypte, de VS, Londen, Parijs en Brussel gewoond en houdt zich vooral bezig met religie en politiek in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, radicalisering & jihadisme, en moslimminderheden en integratie in Europa.

Bron : Cafe Weltschmerz

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s