Café Weltschmerz : Arno Wellens interviewt Martin Pikaart; Het pensioen van de toekomst afl.2 (video)

Martin Pikaart, is wiskundige, onafhankelijk pensioenstrateeg en medeoprichter van AVV, het Alternatief voor Vakbond. Namens het AVV heeft hij een jarenlange rechtszaak gevoerd tegen de oneerlijke verdeling van lasten en lusten in de VUT-overgangsregeling bij het ABP. Hoeveel werkt u voor uw pensioen? Eén dag per week, twee? Wie garandeert eigenlijk dat u over twintig, dertig jaar uw appeltje voor de dorst nog krijgt?

Zijn boek “De pensioenmythe” beschrijft waarom het Nederlandse pensioenstelsel, alom geprezen als ‘het beste ter wereld’, ten dode is opgeschreven. Nu de babyboomgeneratie met pensioen gaat veranderen pensioenfondsen van spaarpotten in uitkeringsver – strekkers. Ondertussen doen ze of hun neus bloedt, houden glashard hun loze beloftes vol en laten hun tekorten oplopen. Pensioenfondsen veranderen zodoende in Titanics die wegzinken terwijl het orkest vrolijk doorspeelt.

Er is nog redding mogelijk, maar dan moet wel nú het roer om. Martin Pikaart beschrijft in zijn gesprek met Arno Wellens de problemen helder en aansprekend, en doet bovendien een voorstel voor een nieuw stelsel.

Bron : Cafe Weltschmerz

Advertenties

One Reply to “Café Weltschmerz : Arno Wellens interviewt Martin Pikaart; Het pensioen van de toekomst afl.2 (video)”

  1. Jullie bekijken het geheel te eenzijdig, vanuit de jeugd gezien, en vergeet niet, wij ouderen zijn vroeger naar onze ouders veel soldairder geweest dan de egoïstische zienswijze van deze Jeugd?
    Terwijl deze oudelui nooit een cent ervoor weggelegd hebben?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s