Café Weltschmerz : Willem Middelkoop met Jaap van Duijn; “Draghi is een gevaarlijke gek en een slecht econoom!”(video)

Jaap van Duijn is Oud Chief Investment Officer Robeco en oud hoogleraar Universiteit van Amsterdam en Erasmus Universiteit in Rotterdam. Jaap van Duijn heeft als macro econoom veel gepubliceerd over conjunctuurbewegingen, de Kondratieff Cyclus, innovatie en economische politiek. Recente boeken zijn De groei voorbij (De Bezige Bij, 2007) en De schuldenberg (De Bezige Bij, 2011). Van Duijn was columnist voor NRC Handelsblad en het Algemeen Dagblad en schrijft sinds 2005 de zaterdag-column voor De Financiële Telegraaf. Hij is actief als bestuurder (onder meer bij het Nationaal Groenfonds en het Zuid-Hollands Landschap) en toezichthouder (bij beursgenoteerde ondernemingen Value8 en Charlemagne Capital).

In dit gesprek met Willem Middelkoop spreekt hij zijn afschuw uit over de consequenties van het beleid van Mario Draghi voor de Europesche economie. Een ontluisterend helder gesprek. Draghi doet volgens Jaap van Duijn precies wat hij niet zou moeten doen. Hij drukt de consumenten bestedingen oa door kortingen op de pensioenen. “Je mag het niet zeggen, maar Draghi zit er als een Italiaan voor het belang van Italië.” Van Duijn ziet de Euro als een van de belangrijkste oorzaken van de economische problemen. “De Euro is een dramatische vergissing geweest, iedereen is daar inmiddels wel van overtuigd. De euro heeft D’r landen niet bij elkaar gebracht, maar zelfs uit elkaar gespeeld. Het interessante van Europa is dat wij alle crisissen altijd zelf hebben veroorzaakt!”

Bron : YouTube

Advertenties

2 Replies to “Café Weltschmerz : Willem Middelkoop met Jaap van Duijn; “Draghi is een gevaarlijke gek en een slecht econoom!”(video)”

  1. Heb ik al vele malen laten weten, dat D. een afgeleide is van die kreupele bederfelijke megabanken uit VS, die met veel overheidssteun door overheid in 2 007 ZIJN overeind gehouden?
    Als t deze keer weer die kant opgaat?
    Adviseer daarom van deze persoon afstand tenemen!
    Nationale overheden moeten hierbij optreden, en niet zeggen. ?…hab es nicht gewusst?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s