Brandpunt – 09-02-16 (Uitzending Gemist)

Noname

  • Waarom sommigen onze vorst wel mogen beledigen, maar de meesten van u niet. Hoe de wet op de majesteitsschennis toch wel heel veel lijkt op klassenjustitie. Brandpunt duikt in de geschiedenis van het vorstelijk beledigen.
  • Leven met een oorlogstrauma. Dinsdag in Brandpunt: hoe een Nederlandse Libanon veteraan zijn verleden onder ogen komt.  
  • Na de aanslagen in Parijs is hij de meest gezochte terrorist van Europa. Salah Abdeslam. Liesbeth Staats gaat op zoek naar het nieuwe gezicht van terreur.
  • Jeb Bush, de man die na zijn vader en zijn broer ook president wil worden van Amerika, zette deze week zijn 90-jarige moeder – inclusief rollator – in om zijn mislukte campagne alsnog te redden. Gesprek met Maarten van Rossem, historicus en Amerika-kenner. Op de dag van de voorverkiezingen in New Hampshire is het erop of eronder voor Jeb. Maarten van Rossem over ons Beeld van de Week.
  • Wat doe je tegen eenzaamheid? Hoe haal je mensen uit een isolement? Een klein initiatief in de Rotterdamse wijk Charlois, lijkt de oplossing te zijn voor een groot sociaal probleem. 
  • Hoe is de migrantenstroom te stoppen? Terwijl de politiek het ene na het andere plan lanceert, vullen de begraafplaatsen zich aan de Turkse kust met anonieme doden. Aart Zeeman over de migrantenmaffia in Turkije. 
  • Nog krap een week en dan beginnen de Amerikaanse voorverkiezingen. Donald Trump, de man die ons blijft verbazen, fascineren en shockeren, blijft vooralsnog de grote favoriet voor veel Republikeinen. Maar, weten zijn kiezers wel wie Trump echt is? Henk van der Aa op zoek naar de ware Trump. 

 Noname

Bron : NPO.nl brandpunt.kro.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s