Café Weltschmerz : Pieter Lakeman in gesprek met Theo Kocken; Het pensioen van de toekomst, afl.1 (video)

Hoe lossen we de pensioenproblemen op? Een eerste gesprek in serie van 7 afleveringen, waarbij alle pensioenproblemen op tafel komen en er met deskundigen concreet naar een oplossing gezocht wordt.

Café Weltschmerz vroeg aan Pieter Lakeman (SOBI), in samenwerking met macro econoom, Kees de Kort (columnist BNR) en emeritus hoogleraar Kees de Lange met een groep deskundigen in de adviesraad, de huidige pensioenproblemen te benoemen en binnen de gesprekken naar een concreet nieuw stelsel te zoeken.

Prof.dr. Theo Kocken studeerde af in Bedrijfskunde (Eindhoven), in Econometrie (Tilburg) en promoveerde aan de VU (Amsterdam). Momenteel is hij CEO van de door hem in 2000 gestarte risk management onderneming Cardano. Daarvoor werkte hij vanaf 1990 in de bankensector, onder meer als hoofd market risk bij ING (1994-1997) en Rabobank International (1997-2000).

Hij schreef diverse boeken en artikelen op het gebied van risk management, met nadruk op de risico’s van institutionele beleggers en de rol van embedded opties binnen financiële instituten.

Zijn laatste project is “BOOM BUST BOOM”. Een documentaire, gemaakt samen met onder andere Terry Jones van Monty Python Deze legt de relatie uit tussen enerzijds de economische crisis en anderzijds de rol van menselijk gedrag daarbij.

Bron : Cafe Weltschmerz

 

Advertenties

One Reply to “Café Weltschmerz : Pieter Lakeman in gesprek met Theo Kocken; Het pensioen van de toekomst, afl.1 (video)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s