Historische taak media (Lezersbijdrage)

Alle goede bedoelingen ten spijt is van de politiek geen oplossing te verwachten voor de mondiale problemen van onze tijd. Maar dat houdt niet in dat die oplossing niet bestaat. Integendeel! De vraag is alleen: “Hoe krijgen we deze in het vizier?”. Daarvoor zullen we ons los moeten maken van de heersende parlementaire en monetaire krachten, en ons en bloc moeten richten op de alomvattende kracht die daar los van staat: “De globaliserende tijdgeest”. De enige kracht die bepalend is voor onze toekomst. Niet alleen van Nederland of van Europa, maar van heel de wereld.

Hoe ongrijpbaar deze mysterieuze kracht ook is, toch maakt hij ons met de dag meer bewust van het feit dat in vruchtbare mondiale samenwerking de oplossing gelegen is voor het effectief aanpakken van de mondiale problemen. Daarnaast maakt die voortschrijdende bewustwording steeds duidelijker dat de noodzakelijke vruchtbare samenwerking nooit van de grond zal kunnen(!) komen, zolang het bevoegd gezag blijft vasthouden aan het gangbare dictatoriale parlementaire (wie regeert dicteert) en monetaire (wie betaalt bepaalt) gedachtegoed en de daarvan afgeleide systemen.

Helaas is het onbegonnen werk om het bevoegd gezag op andere gedachten te brengen via de stembus. Deze heeft nu eenmaal geen enkele boodschap aan de globaliserende tijdgeest. Daarvoor zullen we moeten aankloppen bij de onafhankelijke media. In beginsel fungeren deze immers als scherpzinnige duiders van de tijd, dus als maatschappelijke richtingaanwijzers, in plaats van als verlengstuk van het bevoegd gezag! Het waarmaken van die historische taak – zowel in woord en beeld als in geschrift – moet niet zo moeilijke zijn, gezien het mediatijdperk waarin wij verzeild zijn geraakt.

Geschreven door Wouter ter Heide.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s