Brandpunt – De Zaak Renata – Een Levenslange strijd – 07 juli 2015 (Uitzending Gemist)

Platenbaas Bart van der Laar werd in november 1981 neergeschoten in zijn Hilversumse villa. Een geruchtmakende zaak die bekend kwam te staan als de Showbizzmoord. In 1983 veroordeelde de Amsterdamse rechtbank Martien Hunnik voor doodslag. Dit jaar werd besloten dat de Showbizzmoord herzien moet worden. Brandpunt reconstrueerde de moord en stuitte op niet eerder gepubliceerde dossierstukken die een nieuw licht werpen op de zaak.

Deze reportage is ook onderdeel van NPO Journalistiek-dossier: Recht & Justitie.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) doet achter de schermen opnieuw onderzoek naar de gang van zaken rond de uitzetting van het Georgische meisje Renata Agamiryan. Dat meldt het KRO-NCRV programma Brandpunt, dat het dossier van de zaak-Renata in handen kreeg.

Renata overleed in oktober 2014 op 8-jarige leeftijd in het Leids Universitair Medisch Centrum aan de gevolgen van leukemie. In 2012 werd het toen al doodzieke meisje samen met haar familie uitgezet naar Polen. Bij aankomst bleek meteen dat ze leed aan acute leukemie. De ziekte was in Nederland niet ontdekt, ondanks het aanhoudende verzoek van de ouders om medische zorg voor hun dochter. In een eerder onderzoek concludeerde de IGZ dat er geen fouten zijn gemaakt in de zorg voor Renata.

Deze reportage is ook onderdeel van NPO Journalistiek-dossier:Asielbeleid.

Bron : brandpunt.kro.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s