Erik de Vlieger en Harry van Bommel – deel 1 (video)

Harry van Bommel is Tweede Kamerlid SP, woordvoerder Europese en Buitenlandse Zaken. Vind de term Socialist een lastige. Vanaf 1986 lid van de partij. De Vlieger; “Er komt een moment dat jullie de grootste partij worden”. Van Bommel gelooft wel dat er nu een moment aankomt dat de SP gaat regeren. In een aantal gemeentes zit de partij inmiddels in het bestuur. De SP heeft de PVDA ingehaald, terwijl, dat 10 jaar geleden bijna ondenkbaar was. de SP blijkt goed zaken te kunnen doen met de VVD. dat blijkt nu opnieuw in Amsterdam waarin zij beide in de coalitie zitten met D66. De VVD in Amsterdam is volgens Van Bommel altijd linkser geweest dan de landelijke VVD. Er is een ook periode van animositeit geweest tussen de VVD en de plaatselijke partij. De VVD heeft in Amsterdam een ander beleid dan landelijk. De problematiek van de softdrugs is daar een voorbeeld van. Van Bommel is heel stellig dat wat in Amsterdam kan tussen de partijen niet in een landelijke samenwerking kan. Een landelijke coalitie met de VVD ziet Van Bommel niet snel komen.

Wat gaat de SP inleveren in een coalitie? “Het leuke van geld is dat je in onderhandeling tussen partners altijd ergens halverwege uit kan komen. Met principes kan dat niet!” De Vlieger vraagt of de SP iets gaat veranderen met het erfrecht? “Ik ben 48 miljoen waard”, roept De Vlieger. De Vlieger vindt het erfrecht zo wie zo een schandaal, want het is geld waar al belasting over werd betaald. Van Bommel is daar mee eens!

Verder gaat het over de bezuinigingen van o.a. de krijgsmacht en de AIVD. Als de SP de grootste is wie wordt dan de minister president? Die vraag wordt niet overtuigend door Van Bommel beantwoord. Vooral Emiel Roemer wordt door De Vlieger plagerig genoemd.

Bron : Cafe Weltschmerz

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s